Πως να αποκτήσω καναρινιά Τιμπραντο.


 

Πως να αποκτήσω καναρινιά Τιμπραντο.


Το παρακάτω άρθρο είναι ένα υπόδειγμα για όλους εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν την εκτροφή του Ισπανού Τενόρου..
Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι να αποκτήσουμε λίγες γνώσεις απάνω στον καινούργιο φίλο που θέλουμε να ασχοληθούμε π.χ. ποιες  είναι οι φωνές του ,ποίες είναι η δυνατότητες του , γιατί έχει ιδιαιτερότητα στο τραγούδι του , πως πρέπει να το φροντίζω και άλλα πολλά που μπορείτε να βρείτε στο παρών ιστότοπο ή και πολλούς άλλους αξιόλογους .

Οι γνώσεις είναι αυτές που  θα μας οδηγήσουν στην σωστή αναζήτηση για την απόκτηση του μικρού τενόρου ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε και τι ζητάμε και να έχουμε όσο το λιγότερο ποσοστό λάθους επιλογής. Επίσης καλό είναι να έχουμε μια άποψη από τα video που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για να αποκτήσουν τα αυτιά μας μια πρώτη γνωριμία με το άκουσμα και την απαγγελία που θα μας ευχαριστεί μελλοντικά.
 Η επόμενη κίνηση είναι να έρθουμε σε επικοινωνία με εκτροφείς TIMBRADO ένας καλός τρόπος είναι να παρακολουθήσουμε κάποιο διαγωνισμό όπου εκεί πάντα συγκεντρώνονται , οπότε έχεις την δυνατότητα να έρθεις σε επικοινωνία με έμπειρους φίλους στον χώρο και να ακούσεις από κοντά πολλά διαφορετικά πουλιά ώστε να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Καλό είναι να μην μπερδευόμαστε με πόλους εκτροφείς γιατί ο κάθε ένας έχει τον δικό του μπούσουλα εκτροφής οπότε για αποφυγή παρεξηγήσεων ακολουθούμε αυτόν που πιστεύουμε πως θα μας βοηθήσει πιο πολύ και θα μας λύσει την οποία αμφιβολία - απορία που μπορεί να δημιουργηθεί κατά την είσοδο μας στον μαγικό κόσμο του TIMBRADO.
 
Πρέπει να γνωρίζουμε πως ο μικρός τραγουδιστής που θέλουμε να ασχοληθούμε δεν έχει κάποιες ιδιαιτερότητες στην εκτροφή του θέλει όμως μεγάλη προσοχή να μην μένει με άλλα καναρίνια όπως και οι θόρυβοι που μπορούν να ακούν .Όσο καλό είναι ένα ΤΙΜΠΡΑΝΤΟ τόσο Κακό μπορεί να γίνει εύκολα και να χαλάσει το ρεπερτόριο του πρέπει όλοι να έχουμε κατά νου πως πρέπει να έχουμε καλά πουλιά στο κοπάδι μας χωρίς αρνητικές φωνές και χωρίς ελαττώματα .Η σωστή και συνεπής φροντίδα έχει πολλά πλεονεκτήματα που όταν έρχεται η ώρα να σε ανταμείψει με το τραγούδι του το καναρίνι είναι η μεγαλύτερη  ικανοποίηση.
 
Στο τελευταίο στάδιο λίγο πριν την απόκτηση του Timbrado Espanol και εφόσον πληρούμε όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις ερχόμαστε στην φάση τι πρέπει να πάρω; 
Πολλοί πιστεύουν πως πρέπει να πάρουν βαθμολογημένα πουλιά γιατί αυτά είναι τσεκαρισμένα για το τι λένε αυτό έχει μια μεγάλη δόση αλήθειας αλλά και ένα μικρό περιθωρίου λάθους. Πάντα ένα βαθμολογημένο πουλί κοστίζει παραπάνω από αυτό που δεν έχει βαθμολογηθεί ο πρώτος κανόνας λέει αν πρέπει να ξοδέψουμε κάτι περισσότερο  για να έχουμε μια σωστή αρχή , θα πω απλά αυτό αν σας παίρνει κάντε το αν όχι να είσαστε σίγουροι πως μπορείτε εξίσου καλά να κάνετε την δουλειά σας και με ένα πουλάκι που δεν βαθμολογήθηκε αλλά ο αδερφός του πήγε πολύ καλά στον διαγωνισμό . Αυτό σημαίνει πως είναι καλο αίμα αυτό ψάχνουμε και επιδιώκουμε πάντα , συμπέρασμα με πιο λίγα λεφτά μπορούμε εξίσου να ξεκινήσουμε  με πολύ καλά πουλιά - αίματα.Επίσης ένα πουλί θα κριθεί κάποια στιγμή για ένα μικρό χρονικό διάστημα  τότε ίσως στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να πωληθεί ή να δοθεί μπορεί να χάσει, να αλλοιώσει ,ή να  στρεβλώσει το τραγούδι αυτό είναι το μικρό λάθος που μπορεί να πέσουμε στην παγίδα του. 

Τελειώνοντας θα πρέπει να ξέρετε:
01.Δεν παίρνουμε ποτέ Τιμπραντο εκτός από εκτροφέα που ανήκει σε σύλλογο και τα πουλιά του έχουν δαχτυλίδια προτιμάμε κάποιον που έχει χρόνια στον χώρο και έχει διακρίσεις .
02.Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλα τα χρώματα μπορούμε να τα συναντήσουμε στα καναρίνια εκτός το κόκκινο αν δούμε κάτι τέτοιο  σημαίνει πως μόνο Τιμπραντο δεν είναι.
03.Τα πουλιά πρέπει να προσέξουμε να είναι υγιείς και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το αρσενικό κελαηδά μπορούμε να συναντήσουμε καναρίνια και με λοφίο (σκουφί)αποδεκτά στην ράτσα .
04.Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στην απόκτηση πολλοί σήμερα αρκούνται στον εμπόριο σχετικά με τους ιδιώτες και δύσκολα θα βρεις σε μαγαζί ένα καλό πουλί φυσικά πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις.

ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΤΙΜΠΡΑΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ  ΚΑΙ ΟΧΙ  ΧΡΗΜΑ ………..

D1 ΚΙΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 



Share