Χαρακτηριστικα των τιμπραντος !

Tα καναρίνια ράτσας τιμπραντο σύμφωνα με την FOE όσο αφορά τα εξωτερικά γνωρίσματα είναι τα εξής. 

Το σώμα του πουλιού έχει μήκος περίπου 13-14 εκ. με σφιχτό φτέρωμα που διπλώνει στις άκρες (χωρίς σγουρά φτερά) διατηρεί μια αρμονια που λεπταίνει στις άκρες από το λαιμό προς την ουρα.Στο χρώμα το καναρίνι Τιμπραντο είναι 


Ζωηρόχρωμο που διαμορφώνεται από δύο χρωστικές ουσίες, τη μελανίνη και την έλλειψη χρώματος. Έτσι τα καναρίνια μπορεί να είναι: (Με μελανίνη): Πράσινα, γκρίζα, σκούρο καφέ, κίτρινα και σκούρο καφετί με κυρίαρχο άσπρο.(με έλλειψη χρώματος): Κίτρινο, κυρίαρχο άσπρο. Επίσης αναγνωρίζονται και η ανάμιξη των χρωμάτων μελανίνης και έλλειψης χρώματος στο φτέρωμά του σε διαφορετικές αναλογίες. Όλα τα πουλιά που παρουσιάζουν έλλειψη χρώματος με πορτοκαλί ή κόκκινο δεν είναι δεκτά.
Η ουρα σε σχέση με το σώμα βρίσκετε σε ευθεία και είναι σε σχήμα ψαλίδας (ψαρό ουρα).το κεφάλι είναι ανάλογο με το σώμα σε μέτριο μέγεθος χωρίς φαλάκρα σημεία όπως επίσης θα δούμε τα ζωντανά μάτια του στα εξής χρώματα καφέ γκρι και μαύρο.Τo υπερβολικό μεγάλο κεφάλι φτέρωμα και τα κόκκινα μάτια μας δηλώνει πως η ράτσα δεν είναι καθαρή.Τα πόδια είναι λεπτά, μικρά και στέκονται σε γωνία. Τα πόδια που στέκονται ευθεία δείχνουν την μη καθαρότητα της ράτσας.



Share